Tekst objavljen: 14.11.2021 16:00        


Građevinski radovi na deonici Smokovac – Mateševo, auto-puta Bar – Boljare biće završeni do 30. novembra, a autuput će biti pušten u rad kada to budu odobrile stučno-nadležne komisije, saopštio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić

Crna Gora dobija autoput do kraja novembra, putarina 3,5 evra


On je kazao da bi cena putarine mogla da iznosi osam centri po kilometru, što je od tri do tri i po evra.

“Radovi idu ubrzanom dinamikom, zadovoljni smo progresom koji smo videli u zadnjih par sedmica i dobili smo uveravanje da će jela trasa biti pokrivena asfaltom u narednih četiri do pet dana, odnosno da će kompletni građevinski radovi biti završeni do kraja ovog meseca”, kazao je Bojanić.

On je sa novinarima obišao deonicu Smokovac – Mateševo.

Rekao je da će odluku o tome kada će deonica biti u funkciji prepustiti Komisiji za tehnički prijem i Komisiji za reviziju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


“Odnosno onim institucijama koje su nadležne da procene da li je put kvalitetno urađen i bezbedan za puštanje u saobraćaj. Ovo Ministarstvo i ova Vlada nisu ugovarale način finansiranja i izgradnje ovog autoputa ali smo od kada smo stupili na funkciju učinili sve da završimo ovu deonicu i da je što pre stavimo u funkciju”.

On se osvrnuo i na temu revizije finansija autoputa.

“Revizija finansija je nešto što je ovo Ministarstvo više puta ponavljalo i tražilo od Vlade, tako da ništa novo nismo čuli. Ukoliko Vlada smatra da treba odraditi kompletnu revziju tu smo da to podržimo”, rekao je Bojanić.

1 komentar

  1. User image
    Istina 14.11.2021 21:30

    Srbija će posle 5 godina dobiti deonicu os 11km Pakovraće-Pojate umesto planiranih 32km Preljina - Požega, koja je trebalo da bude gotova 2019. godine u celosti

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mladen Bojanić Bar-Boljare smokovac mateševo Crna Gora autoput putarina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana