EUR 117,58 USD 103,44 CHF 110,44

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 09.07.20. :: 117.5801 rsd

Tekst objavljen: 04.05.2020 11:55        


Kupališta na Crnogorskom primorju mogla bi da budu otvorena 18. maja, a u saradnji sa Institutom za javno zdravlje biće pripremljen set mera kako bi gostima bila omogućena zdravstvena bezbednost

Crna Gora bi mogla od 1. juna da otvori sezonu, ali najavljuje i nove mere distanciranja Tivat


Kupališna sezona godinama je zvanično počinjala 1. maja, a direktor "Morskog dobra" Predrag Jelušić rekao je da procene govore da će zbog pandemije koronavirusa biti u funkciji 18. maja.

- Ukoliko se ovaj rok potvrdi, realna očekivanja su da plaže najkasnije do 1. juna budu u punoj funkciji - kazao je Jelušić.

Priprema se set mera kako bi se obezbedilo poštovanje socijalne distance.

Plažni prostor moraće da se organizuje tako da se omogući i vidljivo obeleži adekvatna distanca između kupača (ili grupe kupača kao što je porodica).

Biće ograničen broj istovremenih kupača u odnosu na kapacitet plažnog prostora, mere održavanja čistoće i higijene na kupalištima, mere koje se odnose na ugostiteljske i druge usluge, mere koje se odnose na organizaciju zabavnih, rekreativnih i sportskih aktivnosti na kupalištima.

Vodu će proveravati svakih deset dana u julu i avgustu. Jelušić je istakao da će se voda kontrolisati češće i na više lokacija nego prethodnih godina, zbog situacije u kojoj je sanitarna ispravnost od posebnog značaja za bezbednost zdravlja kupača.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Crna Gora Turistička sezona korona virus region

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana

Prosečna ocena: 4.17

ostavite komentar