Tekst objavljen: 24.02.2015 12:05        


LJUBLJANA, 9. februara (Tanjug) - Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je da je plan o prodaji 25 preduzeca i banaka u vlasništvu države obaveza koju treba sprovesti do kraja i najavio da će vlada za nekoliko meseci doneti novu strategiju privatizacije i upravljanja državnom imovinom. ĆPrivatizacija 25 preduzeca i banaka je obaveza koju smo prihvatili na najvišem nivou, obveza koja je pravna, politicka i simbolična", rekao je Cer

Cerar:Privatizacija državnih firmi je obaveza

LJUBLJANA, 9. februara (Tanjug) - Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je da je plan o prodaji 25 preduzeca i banaka u vlasništvu države obaveza koju treba sprovesti do kraja i najavio da će vlada za nekoliko meseci doneti novu strategiju privatizacije i upravljanja državnom imovinom.
ĆPrivatizacija 25 preduzeca i banaka je obaveza koju smo prihvatili na najvišem nivou, obveza koja je pravna, politicka i simbolična", rekao je Cerar, a prenela Hina. U LJubljani je zbog privatizacije državnih firmi u subotu odružan protest gradjana i najavljena nova okupljanja.
Cerar je je priznao da Socijalni demokrati (SD) koji su deo vladajuće koalicije, na privatizaciju gledaju drukcije.
ĆOni su privatizaciju podržali kad su bili u prošloj vladi, a sada su odjednom u dilemi treba li taj proces zavšiti do kraja. Ali , za sada ipak deluju konstruktivno", rekao je Cerar i najavio da će vlada za nekoliko meseci doneti novu strategiju privatizacije i upravljanja državnom imovinom.
Cerar smatra da iza jakih pritisaka da se zaustavi proces privatizacije i izlazak države iz upravljanja velikim preduzećima stoje ideološki, ali i sasvim konkretni motivi vezani za novac i politički uticaj, prenosi Hina.
Agencija navodi i da je, prema anketama, odnos slovenačke javnosti prema privatizaciji podeljen, što potvrdjuju i dve peticije suprotnog sadržaja, jedna za privatizaciju, a druga protiv nje, a svaku je do sada potpisalo oko 15.000 ljudi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana