Tekst objavljen: 11.12.2023 14:55        


Čini se da se bitcoinova kripto zima otapa, u rasponu od 43.000 do 46.000 USD, što je 159% više u odnosu na prošli decembar prema podacima Dow Jones Market Data Group. Pomak prema gore mogao bi biti početak novog ciklusa

Cena bitkoina u pozitivnom trendu, evo dokle bi mogla da raste


- Čini se da je puno raspoloženja malih ulagača zanemareno. Nije bilo pompe i uzbuđenja koje ste videli sredinom do kasnog ciklusa poslednjeg kripto oporavka. To nam zapravo daje poverenje da još uvek malo rani innings, da postoji mnogo kapitala koji ima jastuk - rekao je John Todaro, viši istraživački analitičar, Needham & Company, za FOX Business.

Nekoliko poslednjih vetrova rasta bitkoina podstiče nedavno "trčanje". Federalne rezerve, koje završavaju svoj poslednji ovogodišnji sastanak u sredu, mogle bi početi snižavati stope u martu 2024., prema prognozama koje prati FedWatch Tool CME-a, a koje bi podržavale kriptovalute.

Osim toga, BlackRock i Fidelity imaju zahteve na čekanju za sredstva kojima se trguje na berzi podnesene i na pregledu kod Komisije za hartije od vrednosti i berzu. Bilo je nagađanja da bi barem jedan od njih mogao dobiti odobrenje, što bi označilo prvi Bitcoin ETF. Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink, čija kompanija nadzire imovinu vrednu 9 triliona dolara, komentarisao je glasine o mogućem odobrenju tokom pojavljivanja “The Claman Countdown” u oktobru.

- Ne mogu govoriti o detaljima bilo čega, mislim da je to samo primer prigušenog interesa za kripto. Slušamo od klijenata širom sveta o potrebi za kripto - rekao je Fink. Ulagači, uključujući Todaro, očekuju moguću odluku početkom januara.

Mislim da, ako Bitcoin pređe 50.000 dolara, što je psihološka tačka za mnoge male ulagače, tada počinje talas vraćanja dela tog kapitala - dodao je.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Uz to, Todaro ima ocenu otkupa na berzi za kripto trgovanje Coinbase, koja dobija 90% svog prihoda od maloprodajnih kupaca. Primećuje da je interes za njegovu aplikaciju u Apple storeu pao na 40. mesto u februaru 2023. nakon propasti FTX-a Sama Bankman-Frieda.

Bankman-Fried je prošlog meseca proglašen krivim po svim tačkama optužnice i suočava se s više od 100 godina zatvora.

Budući da se ovaj mesec oporavio na 24. mesto, dalje bi poboljšanje bilo u korelaciji s malim ulagačima koji ulažu novi novac u rad.

Todaro ima ciljnu cenu od 160 USD po deonici na Coinbaseu.

Ne veruju ipak svi. Prošle nedjelje izvršni direktor JPMorgana Jamie Dimon rekao je zastupnicima tokom saslušanja da su kriptovalute za kriminalce i da ima kontrolu nad vladom SAD-a, “zatvorio bi je”.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitkoin cena bitkoina kriptovalute trgovina kriptovalutama

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana