Tekst objavljen: 14.03.2016 16:00        


Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia zaključila je ugovor o lizingu za letelicu Bombardije CRJ-900 sa avio-kompanijom Adria Airways kako bi podržala razvoj svoje mreže linija.  

Avion na lizing za Air Serbia-u

Letelica ima 86 sedišta, a biće upošljena tokom letnje sezone u periodu najvećeg prometa između juna i septembra, što će omogućiti Air Serbia da proširi svoju mrežu linija uspostavljanjem direktnih letova za Hamburg i Kijev. Kako je saopšteno je iz te kompanije, karte za Hamburg i Kijev su od danas u prodaji.

Pored toga, avion će biti raspoređen na postojećoj liniji između Beograda i Sofije, na kojoj sada leti turboelisni avion ATR, čime će se kapacitet sedišta povećati sa 66 na 86.

Generalni direktor Air Serbia-e Dane Kondić izjavio je da ga raduje što srpski nacionalni avio prevoznik jača saradnju sa avio-kompanijom Adria Airways, putem koje se omogućava razvoj flote za potrebe rastuće mreže linija Air Serbia-e, a gosti mogu da računaju na nove mogućnosti za putovanja tokom letnjeg perioda, a možda i duže.

"Avion Bombardije CRJ-900 pruža odlične performanse i visok stepen udobnosti za putnike, a dobro se uklapa i u naše planove proširenja mreže linija tokom letnje sezone na još dve popularne evropske destinacije", rekao je on.

Istorija saradnje Air Serbia-e sa avio-kompanijom Adria Airways seže do 2010. godine, kada je njen prethodnik Jat Airways uspostavio kod-šer saradnju sa slovenačkim avio-prevoznikom.

Adria Airways trenutno pridružuje svoju oznaku "JP" letovima koje Air Serbia obavlja između Beograda i Ljubljane, glavnog i najvećeg grada Slovenije, kao i letovima koji povezuju Beograd sa Atinom, Bukureštom i Sofijom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
avion na lizing adria airways avio karte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana