Tekst objavljen: 10.03.2015 11:00        


Izvršni direktor Apple-a Tim Kuk objavio je danas novo partnerstvo sa TV kanalom HBO koji se plaća, čiji će program gledaoci od sada moći da pratre preko Apple-ovih uređaja - "iPhone", "iPad", "Apple TV", i ostalih. Pretplata će biti 14,99 dolara mesečno (pri čemu je prvi mesec za korisnike koji sklope ugovor besplatan) samo u SAD, a cena za Apple TV sada je snižena na 69 dolara, preneo je web portal mac4ever.com.

Apple predstavio novo partnerstvo sa HBO

Kuk je, na prvoj Apple-ovoj godišnjoj konferenciji za novinare, takođe saopštio da je najmanje 700 miliona Apple-ovih "iphone" našlo svog kupca, a između ostalog predstavljen je i nov sistem "Research Kit" namenjen zdravstvenim ispitivanjima.

Na konferenciji je prezentovan i nov tablet "MacBook", čija je cena između 1.299 i 1.599 dolara, težak je samo 900 grama i debljine 13,1 mm.

Uređaj je dijagonale 12 inča i rezolucije 2.304 x 1.440 piksela i ima, između ostalog, procesor "Core M" od 1,3 gigaherca, kao i USB, izlaz DP (DisplayPort), HDMI port i VGA, a sve grupisano u okviru jedinstvenog USB konektora tipa C.

Tu su i bežične veze "wifi 802.11ac" i "Bluetooth 4.0".
Baterija je optimizovana tako da zauzima maksimum prostora.
Autonomija te baterije je, kako je rečeno, devet sati tokom web navigacije i 10 sati tokom čitanja video sadržaja.

"MacBook" će biti dostupan od 10. aprila.
Na konferenciji je predstavljen i nov Apple-ov časovnik "", koji se može priključiti na razne sisteme.

Na njemu se pre svega nalaze zvučnici koji omogućavaju da se prosledi ili odgovori na poziv direktno sa časovnika.

Tu su i funkcije vezane za zdravlje, kao što je merenje srčanog ritma, ali sat može da ukaže i da li je korisnik predugo sedeo, ili da izvrši rekapitulaciju aktivnosti tokom protekle sedmice.

Na konferenciji su potom predstavljene aplikacije koje će biti dostupne na "Apple watch", a to su "Twitter", "Instagram", "American Airlines", "Uber", kao i "Ichat", a nisu zaboravljene ni Appl-ove usluge "Apple pay" i "Siri".

Kuk je novinare obavestio i o tome da trenutno u svetu postoje 453 Appl-ove prodavnice "Apple Store", sa posetom od 120 miliona ljudi tokom poslednjeg tromesečja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Apple Store

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana