Tekst objavljen: 28.01.2024 16:00        


Nakon niza izazova, uključujući promene u rukovodstvu i tehničke prepreke, Apple je prilagodio svoje planove

Apple planira da lansira svoj električni automobil 2028. godine


Prema novom izveštaju Bloomberga, koji citira anonimne izvore unutar kompanije, Apple je postavio interni cilj da lansira svoj prvi električni automobil 2028. godine.Ovaj projekat, poznat kao Project Titan, započet je 2015. godine sa ambicioznim ciljem kreiranja potpuno autonomnog vozila. Međutim, nakon niza izazova, uključujući promene u rukovodstvu i tehničke prepreke, Apple je prilagodio svoje planove.

Kevin Linč, koji vodi projekat od 2021. godine, usmerio je razvoj ka stvaranju vozila sa ograničenom autonomijom.Prema izvorima, planirano vozilo bi trebalo da poseduje autonomnu tehnologiju sličnu onoj koju trenutno nude proizvođači kao što je Tesla. Ovo uključuje samostalnu vožnju na putevima i autoputevima, uz zahtev da vozač ostane pažljiv i spreman da preuzme kontrolu. Takav sistem bi bio kategorisan kao nivo 2+ autonomije, za razliku od prvobitno zamišljenog nivoa 4.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Iako Apple nije zvanično potvrdio ove informacije, izveštaji sugerišu da je kompanija doživela pritisak da definiše jasnu strategiju za Project Titan. Do sada, projekat nije rezultirao stvaranjem održivog prototipa, a izveštaji Bloomberga naglašavaju skepticizam unutar kompanije o tome koliko će inovativan prvi Apple-ov automobil zaista biti.

Uprkos ovim izazovima, Apple nastavlja da istražuje polje električnih vozila i autonomne vožnje. Sa svojom reputacijom za inovacije i tehnološki napredak, industrija sa nestrpljenjem iščekuje razvoj ovog projekta. Promene u softverskoj tehnologiji i međunarodnom regulatornom okruženju mogu dodatno uticati na konačan oblik i mogućnosti Apple-ovog električnog vozila.

Iako zvanična potvrda od Applea još uvek nedostaje, izveštaji ukazuju na to da kompanija ozbiljno shvata izazove i mogućnosti koje pruža tržište električnih vozila. Sa planiranim datumom lansiranja tek za nekoliko godina, ostaje da se vidi kako će se Project Titan razvijati i kakav će uticaj imati na dinamično tržište električnih automobila.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
2028 apple električni automobili električna vozila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana