Tekst objavljen: 24.02.2015 1:15        


ŠANGAJ, 9. februara (Tanjug) - Kompanija za onlajn trgovinu Alibaba objavila je danas da je uzela manjinsko učešce od 590 miliona dolara (521 milion evra) u kineskom proizvodjaču smartfona Meicu tehnolodži (Meizu tećnologies). Meicu je mali proizvodjač, koji se ne kotira na berzi, sa tržišnim udelom manjim od dva odsto na kineskom tržištu kojim dominiraju domaće firme Ksijaomi, Huavej tehnolodžiz i Lenovo grup, kao i m

Alibaba ulaže u smartfone u Kini

ŠANGAJ, 9. februara (Tanjug) - Kompanija za onlajn trgovinu Alibaba objavila je danas da je uzela manjinsko učešce od 590 miliona dolara (521 milion evra) u kineskom proizvodjaču smartfona Meicu tehnolodži (Meizu tećnologies).
Meicu je mali proizvodjač, koji se ne kotira na berzi, sa tržišnim udelom manjim od dva odsto na kineskom tržištu kojim dominiraju domaće firme Ksijaomi, Huavej tehnolodžiz i Lenovo grup, kao i multinacionalne kompanije Epl i Samsung elektroniks.
Sporazum, medjutim, treba da omogući Alibabi da proširi svoj operativni sistem za mobilne uredjaje na kombinovane telefone Meicua, preneo je danas Rojters.
Sa druge strane, kineski proizvodjač će imati pristup prodajnim kanalima i drugim resursima Alibabe, navedeno je u saopštenju dvaju kompanija.
Investicija od 590 miliona dolara predstavlja "kap vode" za Alibabu čija se vrednost procenjuje na 213 milijardi dolara na berzi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana