Tekst objavljen: 11.05.2016 12:16        


Na beogradski aerodrom Nikola Tesla danas treba da sleti prvi širokotrupni avion za redovni intrekontinetalni saobraćaj izmedu Balkana i Amerike, Beograda i Njujorka posle skoro četvrt veka.

Airbus koji će leteti za Njujork stiže u Beograd

Air Serbia će danas svečano dočekati novi avion "Airbus A330" koji je spreman za letove za Njujork, a doceku i sletanju novog aviona prisustvovaće predsednik Nadzornog odbora Air Serbia-e i gradonacelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktorAir Serbia-e Dane Kondić.

Letom će u sredu upravljati kapetan Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Air Serbia-e, navodi se u saopštenju ove kompanije.

"Airbus A330" je najveći avion u floti Air Serbia-e i ovaj avion će leteti na liniji izmedju Beograda i Njujorka.
Air Serbia je jedina kompanija koja ima takav let u okruženju, a avion "Airbus A330" iznajmljen je od Air Indije za pola miliona dolara mesecno.

Avion ima 254 sedišta u ekonomskoj i biznis klasi, može da primi 10 tona robe po letu pa je to i izazov za naše izvoznike, kažu u Privrednoj komori Srbije, naveo je RTS.

Najava leta za Ameriku probudila je i prodaju avio karata. Promotivna cena u nižoj sezoni je 440 evra za povratnu kartu, a to je nateralo i konkurenciju da snizi cenu karata posle dužeg vremena.
Prvi direktan let za Njujork planiran je za 23. jun, a predviđeno je pet letova nedeljno.

Aerodom "Nikola Tesla" nabavio je veću kolicinu sigurnosne opreme, transportnih sredstva i nove avio-ulaze da bi letovi ka SAD bili što bolje realizovani.

Avion "Airbus", iako je evropski proizvod, koriste najviše americki avioprevoznici. Jedan je od najpouzdanijih u klasi i među prvima je dobio sertifikat da samo sa dva motora može da leti prekookeanske rute.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
airbus Air Serbia letovi za ny direktni letovi za usa aerodrom nikola tesla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana