Tekst objavljen: 03.11.2023 12:25        


U skladu sa prethodno datom saglasnošću Narodne banke Srbije, Agroindustrijsko komercijalna banka "AIK BANKA" a.d. Beograd postala je jedini vlasnik "Eurobank Direktne" banke u Srbiji, saopštila je NBS

AIK Banka postala vlasnik Eurobank Direktne


Nakon današnje transakcije "Eurobank Direktna" postaje član domaće bankarske grupe, a zajedničko učešće obeju banaka na bankarskom tržištu u Srbiji biće veće od 13 odsto, navode iz NBS.

Promena vlasništva će biti registrovana kod Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti. Navedena promena vlasnika, pojašnjavaju iz NBS, ne dovodi do promene statusa klijenata "Eurobank Direktna", koja za sada nastavlja da posluje pod istim poslovnim imenom i da ugovori koji su zaključeni između ove banke i njenih klijenata ostaju na snazi, te klijenti zadržavaju sva ugovorena prava i obaveze.

Davanjem prethodne saglasnosti na ovu transakciju, NBS nastavlja da podržava sve aktivnosti koje su usmerene ka održavanju i jačanju stabilnosti celokupnog bankarskog sektora Srbije, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Izuzetno važan korak u strategiji daljeg širenja i jačanja"

Iz "AIK Banke" kažu da će "AIK Banka" i "Eurobank Direktna" u narednom periodu nastaviti da posluju kao dve zasebne banke, bez ikakvih promena koje bi uticale na klijente i usluge koje im ove dve banke pružaju.

"Akvizicija Eurobank Direktne predstavlja izuzetno važan korak u našoj strategiji daljeg širenja i jačanja AIK Banke, kako na domaćem tržištu, tako i u čitavom regionu. Zahvaljujući preuzimanju Eurobank Direktne naša banka će postati još važniji oslonac zajednici, sa značajno većim resursima i mogućnostima za dalji razvoj, modernizaciju, inovacije i još bolje usluge za sve naše klijente", istakao je Aleksandar Kostić, predsednik Upravnog odbora "AIK Banke".

Prema njegovim rečima, strateški cilj i vizija "AIK Banke" i njene bankarske grupe je da za svoje klijente budu banka prvog izbora, gradeći temelje za dugoročne uspehe, dok su preuzimanje "Eurobank Direktne" i predstojeća integracija samo još jedan korak u tom pravcu.

"Naša duboka posvećenost klijentima ostaje nepromenjena – njihovo korisničko iskustvo nam je i dalje na prvom mestu, a naš cilj je da u narednom periodu osete realne benefite, kao rezultat razmene iskustava, znanja i ideja svih zaposlenih. Obe banke imaju izuzetnu spremnost i entuzijazam za postizanje sinergije, što čini osnovu za uspešnu integraciju. Radujemo se novim zajedničkim uspesima i građenju još snažnije banke koja će nastaviti da pruža podršku zaposlenima, klijentima i zajednici", izjavila je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora "AIK Banke".

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aik banka eurobank direktna kupovina banke spajanje banaka banke u srbiji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana