Tekst objavljen: 15.05.2013 13:10        


Teslin model S postaje pravi prodajni hit u SAD, s obzirom da je u prvom tromesečju 2013. uspeo da nadmaši luksuzne limuzine tri najveća nemačka premijum proizvođača, prenosi CNN Money.

Tesla S prodavaniji od A8, S klase i BMW-a 7 u SAD

Prema najnovijim podacima, Tesla Motors je u prva tri meseca tekuće godine kupcima u Sjedinjenim Državama isporučio 4.750 primeraka svoje luksuzne limuzine na električni pogon. U istom periodu, Mercedes je prodao 3.077 automobila odlazeće S klase, BMW je isporučio 2.338 primeraka Serije 7, dok je za Audi A8 interesovanje pokazalo 1.462 kupca.

Iako je nešto manjih dimenzija od ostala tri modela, u SAD se smatra da Tesla S zahvaljujući svom luksuzu, sadržajima i tehnologiji privlači istu ciljnu grupu kupaca koji su zainteresovani i za luksuzne limuzine nemačkih proizvođača.
Jedan od razloga za uspeh modela Tesla S u odnosu na konkurenciju jeste njegova cena na tržištu.

Naime, početna cena ovog automobila u SAD iznosi 69.900 dolara (pre nego što se odbiju poreske olakšice). Sa druge strane, za Audi A8 treba izdvojiti najmanje 73.095 dolara, BMW Serije 7 košta od 74.525 dolara, dok Mercedesova S klasa ima početnu cenu od čak 93.255 dolara.

Prednost modelu Tesla S donosi i to što je od sva četiri automobila on ubedljivo najsvežiji na tržištu, s obzirom da se pojavio 2012. godine.

Međutim, odnos snaga mogao bi uskoro da se promeni, kada tokom 2013. na scenu stupi najnovija Mercedesova S klasa, za kojom će 2015. uslediti i novi BMW Serije 7.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Amerika sjedinjene američke države SAD luksuz luksuzni automobili kupovina automobila prodaja automobila novi automobili tesla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana