Tekst objavljen: 29.05.2013 15:10        


Sa cenom od 19.000 dolara, kragujevački "fijat 500L" biće u SAD jeftiniji od direktne konkurencije. A kako će Amerikanci prihvatiti model u čiju reklamnu kampanju je, u poslednjih šest meseci, uloženo nekoliko milona dolara, znaće se kada sledećeg meseca počne prodaja.

Milioni dolara za reklamnu kampanju "fiće" u SAD

Prva količina od 3.000 "fijata 500L", čija prodaja u Sjedinjenim Američkim Državama počinje sledećeg meseca, stigla je u baltimorsku luku. Kragujevački "veliki fića" je imao šestomesečnu najavnu kampanju, u koju je uloženo nekoliko milona dolara.

U spotovima se propagira profil kupca tog modela - mladi ljudi, porodice sa jednim detetom, slobodne profesije i oni koji bi hteli da se u moru raznih modela bar malo razlikuju od ostalih.

U kampanju će se uključiti i ambasador Srbije u SAD Aleksandar Petrović. On planira kupovinu "fijata 500L", kako bi time dao primer ostalim kupcima.

- Privilegija je da ja kao rođeni Kragujevčanin vozim u SAD auto koji je napravljen u gradu gde sam rođen. Ovde je kampanja agresivna. O tome govori podatak da je ovaj automobil reklamiran u najgledanijim terminima u vreme finala njihovog fudbala - superbola - kaže Petrović.

Cena od 19.000 dolara za automobil sa motorom od 1,4 litra i 160 konjskih snaga, automatskim menjačem, navigacijom i dobrim paketom opreme deluje primamljivo. Poređenja radi, početna cena najjeftinijeg "mini kantrimena" u SAD je 22.000 dolara, za osnovni "kuper" model sa prednjim pogonom.

Frančesko Aveli, iz kompanije za prekookeanski transport "Grimaldi Lajns", kaže da je planirano da se svakih 15 dana u Ameriku prevezu dva broda sa po 3.000 vozila.

- Zavisi koliko fabrika može da isporuči, mi smo spremni. To je pokazalo ovo prvo putovanje, koje je trajalo samo 13 dana. Ići ćemo i na zapadnu obalu. Tu nam je potrebno nešto više vremena, ali do kraja godine imamo kapacitet do 60.000 vozila - navodi Aveli.

"Fijat 500L" će dobiti bolje opremljenu i veću verziju "treking", čija prodaja počinje od jeseni sa cenama od 21.000 do 26.000 dolara. Mogućnost izbora boja karoserije i unutrašnjosti tog modela mnogo je veća, pa će mnogi potencijalni kupci čekati na svoju unikatnu kombinaciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
automobili srpski fića reklama promocija kampanja fiat 500L fijat Fiat reklamna kampanja promo kampanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana