Tekst objavljen: 29.07.2013 13:31        


Ako bi vas neko pitao koji novi model najmanje gubi vrednost nakon određenog vremena i broja pređenih kilometara, sigurno ne biste pomislili na Sandero. Ipak, Dačija u Velikoj Britaniji tvrdi da će kupci upravo na ovom automobilu izgubiti najmanje novca tokom prve tri godine korišćenja vozila.

Kupujte rumunsko: Dačija najbolje drži cenu

Jedan od važnih kriterijuma koji kupci uzimaju u obzir pri nabavci novog automobila jeste gubitak vrednosti vozila nakon određenog perioda eksploatacije. Kada dođe trenutak da se stari automobil zameni novim, uvek je dobro izvući što više novca iz svog polovnjaka.

Iako su ove prognoze u najmanju ruku optimistične i diskutabilne, Dacia u Velikoj Britaniji trenutno beleži odlične rezultate s obzirom da je u prvih šest meseci 2013. prodaja ovog brenda porasla za 16,5 odsto, u poređenju sa istim periodom 2012. godine. Veruje sa da je ovakav prodajni rezultat postignut pre svega zahvaljujući lansiranju nove generacije modela Sandero i Logan. Podsećamo i da je britanski sajt, Car Buyer, početkom 2013. proglasio model Duster za auto godine u toj zemlji.
Pozivajući se na prognoze neimenovanih stručnjaka za automobilsku industriju, rumunski proizvođač navodi da je Sandero auto koji će vlasniku najbolje sačuvati novac uložen u kupovinu novog vozila.

U saopštenju kompanije kaže se da će Sandero sa osnovnim paketom opreme, Access, tokom prve tri godine, ili 96.000 pređenjih kilometara, izgubiti 3.615 funti (oko 4.200 evra). Tvrdi se da je gubitak na vrednosti manji nego što je to slučaj kod konkurenata, poput modela Škoda Fabia ili Suzuki Swift.

Kada je reč o najopremljenijem Sanderu Laureat, Dacia je saopštila da će gubitak u odnosu na cenu novog automobila nakon tri godine iznositi oko 5.000 funti (5.800 evra).

Prema tvrdnjama proizvođača, ako se ova suma preračuna u procente, auto bi posle trogodišnje eksploatacije zadržao 36 odsto svoje prvobitne cene, 8 procenata više nego Suzuki Swift, odnosno 6 procenata više nego što je to slučaj kod Fabije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dacia dačija sandero automobili novi automobili polovni automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana