Tekst objavljen: 18.06.2013 13:35        


Ekonomska kriza, poskupljenja i niske zarade, većinu građana Srbije primorale su da promene životne i kupovne navike.

Kada dođe kriza: Bez cigareta ili lekara?

Istraživanja govore da se najteže odričemo proslava i cigareta, a zabrinjava podatak da najmanje novca izdvajamo za odlazak kod lekara i obrazovanje. Stručnjaci kažu da je neophodno napraviti listu prioriteta.

Prema istraživanju, Srbi se najčešće odriču kupovine nove odeće, obuće, novina, knjiga, putovanja i obroka van kuće. Apeli za štednju su svakodnevni.

- Postavlja se pitanje šta učiniti kada više ne bude bilo šanse za štednju, kad više ne budemo imali čega da se odreknemo. Šta učiniti u situaciji kada dođemo do nivoa u kom smo isprobali sve mogućnosti štednje - kaže Nikola Makojević, ekonomista.

Prve na udaru krize našle su se velike investicije poput kupovine stana ili automobila. Krizu osećaju i mladi. Večernji izlasci su, kažu, sve ređi, a o putovanjima u inostranstvo i ne razmišljaju.

Interesantno je da je lista stvari kojih ćemo se najpre odreći, kod nas nešto drugačija. Najteže se odričemo proslava i cigareta, a zabrinjava podatak da se visoko na listi stvari koje najpre bivaju precrtane, nalaze odlazak kod lekara i obrazovanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kriza i odricanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana