Tekst objavljen: 29.07.2013 15:30        


Vojvođanski sekretar za privredu Miroslav Vasin najavio je da će pokrajinska vlada od sledeće godine početi da sprovodi program otkupa starih i napuštenih kuća u vojvođanskim selima, koje će dodeljivati mladim bračnim parovima, s ciljem da se ožive sela u toj pokrajini.

Vojvodina kupuje prazne kuće i daje ih mladima

Vasin je rekao da u Vojvodini danas postoji "ogroman broj" napuštenih kuća, koje se, zajedno sa dvorištima, mogu kupiti po cenama od pet do deset hiljada evra.

- Pokušaćemo da pronađemo novac i da napuštene kuće pretvorimo u prednost. Cilj je da država otkupi, renovira i dodeli mladim bračnim parovima koji žele da žive u selu te kuće besplatno na korišćenje na 10 godina, a ako odluče da ostanu da žive tu, onda ćemo traziti način da otkupe kuće - objasnio je Vasin.

Dodao je da se projekat naročito odnosi na sela u blizini većih gradova u Vojvodini, gde bi mladi, koji su sada podstanari u gradovima, mogli da žive a da nastave da rade u gradu.

- Oni bi živeli na selima, sa svojom decom, a samim tim bismo podmladili sela - kazao je Vasin i dodao da je Vlada Vojvodine konkurisala za taj projekat i kod Evropske unije.

Vasin je rekao da i stranci mogu da kupe napuštene kuće po Vojvodini, jer za to nema pravnih prepreka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

9 komentara

  1. User image
    goran 30.07.2013 16:27

    ovo sto se tice kuca u selima vojvodine moze se primeniti i na celu srbiju pa bih voleo da ucestvujem na neki nacin u tom poslu. U koliko je to moguce molim vas da me obavestite.

  2. User image
    snezana 30.07.2013 17:58

    i mene isto,jako sam zainteresovana

  3. User image
    Ana 09.08.2013 11:35

    A restitucija? Prvo neka država vrati ono sve od imovine što je otela građanima posle 1945 ili neka im plati tržišnu vrednost u novcu a ne u obveznicama na više decenija. Ne možete da jednima našim novcima poklanjate ono što nisu zaradili ni nasledili a drugima ne vraćate ono što ne samo što im je država otela i decenijama besplatno koristila nego ih sada još ponižava obveznicama. A i pitanje je koji su to "mladi"? Svašta se može podvesti pod taj pojam"mladi"

  4. User image
    momcilo stancic 09.08.2013 16:40

    to bi bio velik korak napred,za srbiju,i ja sam \zaintersovan za tako nesto,molim vas obavestiteme o tome

  5. User image
    pedja 04.01.2014 10:19

    eto i ja mogu da učestvujem u ovom projektu tako što imam kuću od 100 kvadrata stambenog objekta i oko 150 kvadrata pratečih objekata tipa terase,špajzevi,podrum,štala...

  6. User image
    ACA 14.03.2014 19:55

    ima li toga još?

  7. User image
    Gordana Vukov 09.09.2014 21:54

    Evo ja sa prva zainteresovana ali ne znam kome da se obratim i odakle da krenem ako neko zna nek napise ovde

  8. User image
    NenadNS 14.11.2014 19:56

    E moja Ana,Ana pa ti tvoji do 1945 su otimali od naroda,nisu bezveze im oduzimali to.To su sve bili poltroni kralja koji su radili sta su hteli,radnike su toliko malo placali da se moze zavesti da su bili robovi a ne radnici.90 posto stanovnistva se jedva prehranjivalo,a radili su po 20 sati za te tvoje sto su im oduzeli.Nisam ni komunista ni neki covek koji je dobio nesto od komunizma,mlad sam za tako nesto.Ali me nervira kako su se odjednom pobunili ljudi koji kroz istoriju nikad nista nisu zaradili nego pokrali ili dobili i to samo zato sto su bili dobri sa kraljem

  9. User image
    djordje 20.11.2014 17:18

    Ovaj potez je odičan ali se postavlja pitanje koliko će porodica stvarno dobto te kuće i da li to nećeju biti rođaci i pritalji vladajućih ljudi. Što se tiče imovine oduzete posle '45 da se ja pitam ne bih vam vratio ni parčence te imovine već na licitaciji prodao pa pošto je i onako država u velikim dugovima možda bih uspela da zapuši jedu od rupa na brodu koji tone a to niko ne primećuje, vama je bitno samo da vam se vrati imovina kao da ste sve to vi,pred ratni buržuji, pošteno stekli i da vas uključe u ovu da je nazovem akciju ako možete i tu da ukradete nešto od jadnog Naroda za sebe pa makar to bila i jedna kućica a može i ceo salaš, da uključe vas pa kao da ste vi jedini u šta bre da vas uključe?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prazne kuće vojvodina selo kuće napuštene kuće mladi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana