Tekst objavljen: 02.08.2013 12:00        


Finansijska situacija u američkom gradu Detroitu je toliko teška da se neke kuće ne mogu prodati čak ni za dolar. Tako recimo jedna porodična kuća iz 1915. godine, čija je početna cena u maju 2011. godine bila 900 dolara, već godinu dana se prodaje po ceni od jednog dolara, ali bezuspešno.

U Detroitu kuće ni za dolar nema ko da kupi

Zainteresovanih kupaca jednostavno nema. Većinu zgrada prodaju banke koje su ih oduzele vlasnicima zbog dugova, a sada pokušavaju da ih se što pre reše kako ne bi plaćale porez.

Porez na imovinu u Detroitu jedan je od najviših u Sjedinjenim Državama.

Detroit je u julu zbog duga od 18 milijardi dolara podneo zahtev za proglašenje bankrotstva, ali je on odbačen na sudu u saveznoj državi Mičigen.

Guverner Mičigena Rik Snajder najavio je da će od federalnih vlasti zatražiti pomoć za rušenje određenog broja zgrada, od 78.000 napuštenih objekata i kuća u Detroitu.

Bankrot Detroita je rezultat dugogodišnjeg propadanja, smanjenja broja stanovnika i slabljenja industrije automobila koja je nekada bila okosnica razvoja grada.

Grad je u poslednjih 10 godina izgubio četvrt miliona stanovnika, i sada ih ima skoro dva i po puta manje nego pedesetih godina prošlog veka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Dolce 05.08.2013 19:36

    Realniji naslov bi zvucio ovako "U Detroitu kuće ni za dolar nece niko ko da kupi". Pravni, poreski i administrativni troskovi nisu ukljuceni u taj dolar. Vecina Amerikanaca ceni novac.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza dužnička kriza bankrot Amerika sjedinjene američke države SAD Detroit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana