Tekst objavljen: 05.09.2013 13:30        


Brojni stanovnici Srpske primorani su da žive kao podstanari ili kod roditelja, zbog toga što nemaju dovoljno novca ni uslova za kupovinu stana ili kuće, koji, kako ističu u agencijama za nekretnine, i pored “pada” cena uglavnom ostaju nesprodati i prazni.

Građanima Srpske sopstveni stan samo pusti san

U većini agencija za nekretnine u RS ističu da su cene nekretnina dosta niže nego prethodnih godina, ali da je broj kupaca gotovo prepolovljen.

Prema rečima vlasnika banjalučke agencije za nekretnine “Euro-agent” Senke Gatarić "cene kvadrata stana u Banjaluci zavise isključivo od lokacije i gradnje, i kreću se od 1.400 do 1.800 KM. Retki kupci su uglavnom mladi bračni parovi, koji najčešće traže jednosoban ili manji dvosoban stan".

Ekonomski analitičar Zoran Pavlović rekao je da ekonomska situacija diktira ponašanje mladih i svih onih koji nemaju svoj stan.

- Opterećenja na stanogradnju iz godine u godinu su povećavana, zbog čega cena nekretnina u novogradnji ne može da bude niža nego što je sada na tržištu, bez obzira na to što nema velike potražnje – kazao je Pavlović.

Oni koji odluče da žive kao podstanari moraju mesečno da izdvoje nekoliko stotina maraka za kiriju, a iznajmljivanje stana najskuplje je u Banjaluci, gdje je za jedan dvosoban stan potrebno između 400 i 500 maraka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana