Tekst objavljen: 01.06.2022 17:20        


Po svemu sudeći, sledi nam vreme skupljih bankarskih usluga, uključujući i kredite

Gotovo je sa jeftinim kreditima: Stiže nam poskupljenje u bankarskom sektoru


Talas poskupljenja je stigao u bankarski sektor. Prema informacijama Kamatice, u toku su korekcije cenovnika u velikom broju banaka, pa uskoro može da se očekuje i osetniji skok cena bankarskih proizvoda, a za građane je možda i najvažnije što se ovo odnosi i na kredite.

Ovakav porast cena, koji će uskoro biti i ozvaničen, pokazuje da bankarska industrija itekako prati stanje u globalnoj i lokalnoj ekonomiji i prema tome prilagođava svoje cenovnike.

Svedoci smo da su poslednjih meseci referentne kamatne stope porasle i to po prvi put od početka pandemija COVID 19. Ovaj svetski trend je očekivano ispratila i Narodna banka Srbije, pa je u poslednja dva meseca dvaputa podizala referentnu kamatu.

Zbog svega ovoga, može slobodno da se kaže da je gotovo sa jeftinim kreditima, jer nema pokazatelja da će doći do nekog novog pojeftinjenja, makar u naredne tri do četiri godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Premda je poskupljenje bankarskih proizvoda praktično samo pitanje dana, ne očekuje se da će povećanje cena kredita, kao i ostalih stavki iz ponude banaka, biti drastično. Ipak, sada je možda poslednji trenutak da prođete nešto jeftinije.

- Savet za građane koji razmišljaju o kupovini kredita od banke, jeste da što pre donesu odluku da li će kupovati kredit ili ne. Ukoliko se odluče za kupovinu, onda bi bilo dobro da to učine što pre, kako bi prošli jeftinije – ističe Dušan Uzelac, osnivač portala Kamatica.

Ukoliko se odlučite za kupovinu kredita od banke, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas. Zašto? Zato što će brzo pronaći najpovoljniji kredit za vas iz ponude banaka u Srbiji, bilo da je u pitanju keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dušan uzelac Narodna banka Srbije referenta stopa podignuta referentna stopa najbolji kredit poskupljenje keš krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana