Tekst objavljen: 25.07.2013 11:00        


U Banja Luci u petak održan je sastanak između predstavnika Sberbank Srbija, gospodina Valerija Ovsjanikova, Predsednika Izvršnog odbora, uz g-dina Grigorija Černjenka, Direktora grupe za saradnju sa klijentima iz ZND, i generalnog direktora “Optima grupe”, od nedavno postavljenog na tu poziciju, g-dinom Vladimirom Limanom.

Uspostavljena saradnja Sberbank i Zarubeznefta

“Optima grupa” članica je ruske kompanije „Zarubezhneft “, koja je osnivač društva i 100% u vlasništvu države Rusije, u okviru koje posluju kompanije “Rafinerija ulja Optima Modriča”, “Naftna rafinerija Brod”, kao I mreža benzinskih stanica “Nestro petrol”.

Tokom juna meseca ove godine, g. Valerij Ovsjanikov učestvovao je već na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu gde je prisustvovao potpisivanju Sporazuma o saradnji između Sberbank Rusije i kompanije Zarubezhneft. Sporazum je usmeren na širenje saradnje između dve kompanije na tržištima Rusije, Evrope i Balkana i povećanje operativnog učinka Sberbanke i Zarubezhnefta, kao i njihovih međunarodnih ispostava. Fokus Sporazuma je na razvijanju odnosa i identifikovanje oblasti koje su obostrano korisne za Sberbanku i kompanije iz Zarubezhneft grupe, na dugoročnoj osnovi.

Kao nastavak ovakvog sporazuma I upostavljene saradnje, usledio je I sastanak u Banja Luci, gde “Optima grupa” već ima uspostavljene poslovne odnose sa Sberbankom, a koji je za cilj imao podizanje kooperacije na viši nivo pomerajući granice ka Srbiji I van granica Republike Srpske.

Tom prilikom prestavnici Sberbanke iz Srbije, imali su prilike da posete I “Rafineriju Brod”, prilikom koje je gospodin Ovsjanikov istakao značaj saradnje između ruskih kompanija na ovim prostorima, koje za cilj imaju podržavanje lokalne privrede I daljeg ekonomskog razvoja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Sberbank

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana