Tekst objavljen: 26.08.2013 14:00        


U Crnoj Gori je Samsung S4 Mini, uz paket Smart plus 25 179 evra, uz pretplatu od 40,43 evra za naredna 24 meseca. U Britaniji isti telefon je besplatan uz paket od 37 evra na 24 meseca. U crnogorskom paketu je 360 besplatnih minuta, a u britanskom 1.000.

Zašto su telefoni i usluge jeftiniji u EU nego u CG?

Kako pišu Vijesti, operateri mobilne telefonije u Crnoj Gori mnogo skuplje naplaćuju svoje usluge nego u zemljama Evropske unije sa mnogo većim standardom. Istovremeno, prosečna plata u Crnoj Gori je 467 evra, a u Britaniji oko 1.600 evra.

U Crnogorskom telekomu u okviru kojeg posluje T-Mobile navode da "velika tržišta, koja naručuju milionske količine telefona, svakako imaju znatno povoljnije ulazne cene od dobavljača, nego mala tržišta poput našeg. Samim tim u mogućnosti su dati krajnjem korisniku povoljniju cenu telefona uz odgovarajuću tarifu".

- Cena telefona, uz to, nije određena samo pretplatom već i ukupnom potrošnjom korisnika, koja je u zapadnoevropskim zemljama znatno veća, tako da su i popusti proporcionalni potrošnji - naveli su iz Crnogorskog telekoma.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana