Tekst objavljen: 15.06.2013 12:00        


Broj mladih Amerikanaca koji žive bez kreditnih kartica udvostručio se od početka globalne recesije: oko 16 odsto stanovnika SAD između 18 i 29 godina u 2012. nije imalo kreditnu karticu, za razliku od 8 procenata u 2007. godini.

Mladi u Americi sve manje koriste kreditne kartice

Kao rezultat ovog zanimljivogh trenda, dug po kreditnim karticama smanjio se čak za trećinu u ovoj starosnoj grupi, sa 3.073 dolara na 2.087 po glavi dužnika u periodu 2007-2012.

Mladi su smanjili i svoj ukupan dug po svim osnovama, uključujući i hipotekarne kredite. S druge strane, veća je potražnja za debitnim, tzv. pripejd karticama, kako građani ne bi padali u iskušenje preteranog dugovanja.

Uvođenje CARD zakonskog akta u SAD 2010. godine takođe je doprinelo promeni opšte statistike u zemlji. Po njemu građani do 21. godine starosti moraju imati jednog starijeg svedoka ili dovoljno ostvarenog prihoda kako bi otvorili kreditni račun.

Kada su u pitanju stariji Amerikanci, slika je u potpunosti drugačija: iako su i oni smanjili svoja prosečna dugovanja po kreditnim karticama, sveukupno stanovnici iznad 40 godina starosti danas imaju mnogo više kumulativnog duga nego 2005.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mladi sjedinjene američke države SAD Amerika kartice kreditne kartice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana