Zvanični kurs Evra za dan 23.09.20. :: 117.5836 rsd
Tekst objavljen: 23.10.2012 11:34        


Sve veća besparica isterala nas je iz butika i usmerila na pijace, buvljake ili prodavnice polovne robe. U ovim radnjama garderoba je jeftinija u proseku od 10 do 50 odsto, u odnosu na prodavnice nove odeće. Kriza je pogodila svačiji džep.

Besparica "oterala" građane iz butika

Pred ovakvim izlozima retko ko se više i zaustavlja. Kažu ljudi, neće ni da gledaju.Plate i penzije pokrivaju samo osnovne namirnice.Kupovanje garderobe je danas za mnoge postalo luksuz. I prodavci primećuju da je kupovna moć opala.

- Ono što mi možemo u našoj prodavnici da primetimo je da masa potrošača plaća uglavnom čekovima, karticama,sve je manje živog novca u opticaju.U odnosu na prošlu godinu nismo primetili pad obima prodaje ali svakako jesmo promenu načina plaćanja - kaže Katarina Zlatić, menadžer jednog butika.

U kineskom tržnom centru velika gužva. Za njih krize kao da nema. Mada prodavci kažu da pamte i bolje dane i da se sve više oseća da su građani generalno plitkog džepa.

- Prodajemo zavese, mebl stofove,cene se kreću kao što vidite od 120 dinara do 500 dinara.Prodaja ide onako,ali pošto smo jeftiniji od drugih i dalje opstajemo. Kupci su razni,ima i ovih koji imaju i ovih koji nemaju para-ovi koji nemaju nekako hoće da opstanu a ovi koji imaju samo hoće jeftinije da prođu - kaže Rade Milosavljević, prodavac

Iako je do skora veliki broj ljudi imao predrasude prema kupovini u “Second hand shopovima” ili kineskim radnjama jer su se uglavnom vezivale sa prodavnicama za siromašne”, ta situacija se bitno promenila. I u svetu se odavno u ovakvim i sličnim radnjama kupuje bez stida.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kupovina potrošači ekonomska kriza poskupljenje garderoba

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana