Tekst objavljen: 05.08.2013 13:31        


Nakon tromesečnog pada vrednosti oba indeksa Beogradske berze i sve slabijih prometa, jul mesec doneo je značajniji oporavak – i berzanskih indeksa, ali i prometa. Rast indeksa Belex 15 tokom jula bio je 4,2 odsto, dok je Belex Line zabeležio rast od 3 odsto.

U julu indeks Belex 15 porastao preko četiri odsto

Tokom jula meseca ukupan promet u trgovanju iznosio je nepunih 11 miliona evra, nakon što je u junu ostvaren najniži nivo prometa od početka godine od 4,8 miliona evra. Promet obveznicama Republike Srbije bio je 2,2 miliona evra.

Akcijama Enegroprojekt holding (ENHL) najviše se trgovalo tokom jula. Ostvaren je promet od 262,2 miliona dinara, uz značajniji rast vrednosti od 12,6 odsto mesečno. Naftna industrija Srbije (NIIS) zabeležila je promet od 119 miliona dinara u julu, sa rastom cene od 1,8 odsto tokom tog meseca.

Iz bankarskog sektrora najprometnije su bile akcije AIK banke Niš (AIKB), sa zabeleženih 212,7 miliona dinara prometa, uz rast vrednosti od 12,2 odsto. Uz rast vrednosti od preko 5 odsto i prometom od 112,7 miliona dinara, istakle su se akcije Komercijalane banke (KMBN).

Učešće stranih investitora u julu, u ukupnom prometu akcijama, iznosio je 53,7 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcije indeksi Beogradska berza berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana