Tekst objavljen: 07.08.2013 17:55        


Vrednost trgovanja akcijama je iznosila tek 9,5 miliona dinara od čega se na Goša Montažu (GMON) i NIS (NIIS) odnosilo skoro dve trećine pomenute cifre. Belex15 je dobio nepunu trećinu procenta dok je Belex Line okončao sesiju viši za 0,2 odsto.

Skroman promet na berzi, NIS i Goša drže berzu

Dobitnik dana je bila Goša Montaža iz Velike Plane (GMON) koja je uz promet od nepuna 3 miliona dinara stigla na 2.523 dinara (+5,8%).

Naftna industrija Srbije (NIIS) je uglavnom stagnirala na 838 dinara gde je vlasnika promenilo oko 3.000 akcija dok se za najvećeg gubitnika može označiti Imlek iz Beograda (IMLK) koji se spustio na 2.879 dinara što je najniža vrednost još od septembra prošle godine.

Banke su danas bile u drugom planu. AIK banka iz Niša (AIKB) i Komercijalna banka iz Beograda (KMBN) se čak nisu ni otvorile. Negativno iznenađenje je pričinilo Dunav Osiguranje (DNOS) koje se srušilo za maksimalnih 20 odsto na 880 dinara uz nizak obim i bez uočljive tražnje.

Podsetimo se, pomenuta akcija je na talasu špekulacija o eventualnoj prodaji najvećeg domaćeg osiguranja u protekla dva meseca, uzletela sa 620 dinara na čak 1.100 dinara koliko je iznosila do danas.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza akcije indeksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana