Tekst objavljen: 05.09.2013 8:30        


Voda Vrnjci, treća po veličini domaća punionica vode, ostvarila je u prvoj polovini godine ukupan prihod od 834 miliona dinara što je uvećanje od 4,5 procenata u odnosu na godinu ranije.

Rat akcionara, Voda Vrnjci u minusu 13,2 mil. dinara

Uprkos rastu prihoda, povećana nabavna vrednost prodate robe i nešto viši ostali poslovni rashodi rezultirali su poslovnim gubitkom od nepunih 7 miliona dinara.

Tako je krajnji neto rezultat bio u minusu od 13,2 miliona dinara što je drastična promena poslovnog trenda ako se ima u vidu da je u istom prošlogodišnjem periodu realizovana neto dobit od 11,3 miliona dinara.

Dugoročne rezervisanja i obaveze su porasle sa 524 na 640 miliona dinara dok su kratkoročne obeveze imle umereniji tempo rasta zadržavši se na nivou od 469 miliona dinara.

Podsećanja radi, prošle godine je najveći manjinski akcionar, ruska grupacija ZAAB, podnela nekoliko krivičnih prijava protiv uprave ove punionice zbog kršenja prava manjinskih akcionara a beogradski mediji su tada u nekoliko navrata preneli vest da se spor popeo i na međunarodni i diplomatski nivo s obzirom da su sa ovim slučajem upoznati ruski ambasador kao i visoki državni zvaničnici ove zemlje.

Poslednja redovna skupština akcionara je takođe protekla u burnoj raspravi između uprave i akcionara. Najveće zamerke manjiskih vlasnika su bile vezane za finansijski izveštaja iz 2012. godine koji po njima obiluje netačnim i prikrivenim informacijama.

Sa druge strane, uprava kompanije i revizori na čijem čelu je bio Deloitte iz Beograda su uporno branili validnost pomenutog izveštaja i na kraju preglasavanjem usvojili diskutabilan bilans.

Na trenutnoj ceni od 5.000 dinara tržišna kapitalizacija Vode Vrnjci iznosi 574 miliona dinara (5,02 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana