Tekst objavljen: 09.08.2013 15:59        


Kraj sedmice na Beogradskoj berzi doneo je blagi rast oba indeksa i skroman promet. Belex15, indeks najlikvidnijih akcija, porastao je 0,30 odsto na 502,85 poena dok je Belexline ojačao 0,35 odsto na 984,83 poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je tek 8,5 miliona dinara.

Rast indeksa i skroman promet za kraj nedelje

Pojačana tražnja za akcijama Naftne industrije Srbije (NIIS) ipak nije uticala na značajniji rast cene. Registrovana realizacija iznosila je 4 miliona dinara.

U očekivanju poslovnih rezultata za prvo polugodište tekuće godine, akcije Sojaproteina poskočile su solidnih 2,75 odsto približivši se psihološkoj granici od 600 dinara. Blagi oporavak cene od 0,33 odsto zabeležile su akcije Energoprojekt holdinga (ENHL).

Nakon rasta cene od desetak procenata u poslednjih isto toliko dana, akcije Aerodroma Nikola Tesla (AERO) zabeležile su korekciju za 1,57 odsto spustivši se tako na kotu od 440 dinara uz promet od skoro 0,3 miliona dinara.

Jedina akcija sa Prime Listinga Tigar iz Pirota (TIGR) četvrti dan uzastopno nije registrovala niti jednu transakciju. Standard listing se takođe može „pohvaliti“ sa nula dinara prometa. Uglavnom nelikvidne akcije Pionira iz Srbobrana (PION) zabeležile su promet od 1,2 miliona dinara po ceni od 13.105 dinara, za 0,81 odsto višoj u odnosu na juče.

Hartije Bambi Banata iz Požarevca (BMBI) ostvarile su promet od 0,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 23.000 dinara.

Nešto značajniji promet od akcija iz bankarskog sektora zabeležile su jedino obične akcije AIK banke (AIKB). Pad cene akcija ove niške banke od 0,86 odsto na 1.388 dinara ostvaren je uz realizaciju od 0,8 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza akcije indeksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana