Tekst objavljen: 25.07.2013 12:59        


Akcija najveće svetske društvene mreže Facebook je na Njujorškoj mreži skočila za oko 18 odsto zahvaljujući kvartalnim rezultatima koji su prijatno iznenadili analitičare sa Wall Street-a.

Profit katapultirao akcije Fejsbuka čak 18 odsto

Naime, kompanija je objavila da je u drugom kvaratalu generisala neto profit od 333 miliona dolara dok su prihodi katapultirani čak 51 odsto na 1,81 milijardu dolara.

Najveća zasluga za ovako dobar rezultat leži u činjenici da su prihodi od oglašavanja na mobilnim uređajima porasli za preko 30 odsto dok se dnevni broj mobilnih korisnika popeo na čak 496 miliona.

“Investicije koje smo napravili tokom prošle godine su se pokazale veoma uspešnim vodeći kompaniju ka vrhu u mobilnom svetu”, izjavio je izvršni direktor Facebook-a David Ebersman.

Analitičari ocenjuju da je ovo nabolji poslovni kvartal otkako je kompanija listirana na berzi uz konstataciju da, između ostalih brojki, posebno iznenađenje predstavlja dobra profitabilnost.

Iako su redovnu trgovačku sesiju okončale na 26,51 dolar (+1,45%) Facebook je u produžetku trgovanja skočio enormnih 16,5 procenata stigavši tako na domak 31 dolara što je najviša vrednost još od kraja januara tekuće godine. Zvanična tržišna kapitalizacija trenutno iznosi 64,1 milijardu dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
facebook fejsbuk IT kompanije it industrija akcije berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana