Tekst objavljen: 20.08.2013 18:00        


Danas je zabeležen ponovo odličan promet na Beogradskoj berzi dok su oba indeksa okončala dan sa pozitivnim predznakom. Naime, indeks najlikvidnijih akcija Belex15 porastao je 0,45 odsto preskočivši tako psihološku granicu od 500 poena. Drugi relavantan indeks domaćeg tržišta Belexline ojačao je 0,41 odsto na 983,57 poena.

Ponovo visok promet zahvaljujući AIK banci

Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 71,6 miliona dinara. Optimizam iz uvoda o dobrom prometu na tržištu kapitala ipak splašnjava saznanjem da se najveći deo realizacije odnosi na jednu veću transakciju akcijama AIK banke (AIKB).

Finansijski instrumenti ostalih izdavalaca iz bankarskog sektora nisu izazvali čak ni minimalno interesovanje investitora.

Najveći promet od akcija iz realnog sektora, u vrednosti od nepunih 3 miliona dinara, zabeležila je Naftna industrija Srbija (NIIS).

Beogradska vazdušna luka Aerodrom Nikola Tesla (AERO) zabeležila je promet od nepunih pola miliona dinara po prosečnoj ponderisanoj ceni od 442 dinara koja podrazumeva rast iste od 1,14 odsto.

Pre nekoliko dana objavljeni, znatno lošiji rezultati Sojaproteina iz Bečeja (SJPT) u prva dva kvartala, izgleda nisu nimalo pokolebali investitore. Oporavak je nastavljen, ostvarena realizacija iznosila je 0,4 miliona dinara uz nekoliko puta veću tražnju od ponude, pa je cena poskočila 2 odsto na 569 dinara iako se trgovalo i po 580 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza akcije indeksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana