Tekst objavljen: 05.09.2013 12:30        


Pirotska holding kompanija Tigar objavila je polugodišnje konsolidovane rezultate iz kojih se vidi oštar pad poslovnih perfomansi.

Polugodišnji poslovni prihodi Tigra pali za 40 procenata

Naime, poslovni prihodi su u posmatranom periodu pali sa 2,2 na 1,3 milijarde dinara (-40%) dok je poslovni gubitak (EBIT) dostigao 319 miliona dinara.

Usled visokih finansijskih rashoda krajnji neto rezultat je takođe bio negativan i iznosio je čak 627 miliona dinara što je značajno više u odnosu na isti uporedni period godinu ranije kada je ovaj pokazatelj bio u minusu od 89,2 miliona dinara.

Pozicija dugoročnih rezervisanja i obaveza je nastavila rastući trend tako da zaključno sa 30. junom iznosi 7,4 milijarde dinara (+5,2%) dok su kratkoročne obaveze na nivou 5,86 milijardi dinara (+6,7%).

Podsetimo, Komisija za listing Beogradske berze na nedavno održanoj sednici je donela rešenje kojim se akcije izdavaoca Tigar a.d. Pirot isključuju sa Prime listinga i iste uključuju na Open Market, a iz razloga što je izdavalac prestao da ispunjava uslove za listing iz člana 9. stav 1. tačka 2. Pravilnika o listingu Beogradske berze.

Od početka godine akcije pomenutog emitenta beleže pad od 29,3 odsto tako da na jučerašnjoj ceni od 152 dinara tržišna kapitalizacija iznosi tek 261 milion dinara (2,3 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana