Tekst objavljen: 13.06.2013 16:56        


Kuršumlijsko preduzeće Planinka koje puni Prolom vodu, upravlja turističkom atrakcijom Đavolja Varoš i bavi se hotelijestvom izvestilo je da je održalo skupština akcionara 30. maja tekuće godine, na kojoj je usvojen finansijski izveštaj za prošlu godinu i doneta odluka o raspodeli dobiti.

Planinka deli dividendu od 440 dinara po akciji

Skupština je donela odluku da se izvrši raspodela dobiti u iznosu od 33,79 miliona dinara u bruto iznosu iz neraspoređene dobiti, od čega će akcionarima pripasti neto iznos od 440 dinara po akciji.

Kao dan dividende utvrđen je 3. jun, a dividenda će biti isplaćena u tri rate: 12. juna prva rata od 176 dinara neto, 12. jula biće isplaćena druga rata od 132 dinara neto i 12. avgusta ići će isplata treće rate dividende od 132 dinara neto.

Planinka spada u red profitabilnijih preduzeća u svojoj branši, a najveći akcionari ove kompanije su menadžeri i zaposleni.

Prošle godine ostvareni su poslovni prihodi od milijardu dinara i bili su bolji za nepunih 13 odsto u odnosu na 2011. godinu, dok je krajnji neto rezultat bio gotovo 200 miliona dinara, što je za čak 25 odsto bolje poredeći ga sa godinom ranije.

Akcijama Planinke se neredovno trguje na Beogradskoj berzi, a po poslednjoj ceni od 14.525 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 948,25 miliona dinara (8,3 miliona evra). Od početka godine akcije Planinke beleže rast od 6,8 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
planinka akcije akcionari Beogradska berza berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana