Tekst objavljen: 15.05.2013 15:30        


Brokeri u američkim investicionim kućama su uglavnom mladi ljudi, stariji su pregoreli nakon pet do 10 godina. - Nisu samo trgovački izgledi protiv njih, nego i oni psihološki - počinje tekst Vašington posta o mladim brokerima u čijem je središtu 25-godišnji Dilan Kolins.

Nema starijih brokera: Težak posao ih "ubija"

Svi brokeri su uglavnom mladi ljudi bez podrške starijih kolega koji bi mogli da im prenesu deo iskustva.

- Razlog zašto nema starijih kolega je stres koji ih je sasvim uništio - bez ustezanja kaže Dilan, koji zajedno sa ostalim brokerima neprestano razmišlja može li od svog uzbudljivog i isplativog posla da napravi dugoročnu karijeru.

Džošua Braun, koji sebe naziva “reformisanim brokerom”, dao je savet Dilanu.

1. Svi izgledi su protiv tebe, kao i tvog nastojanja da uvek budeš profitabilan.

2. Protiv tebe su i izgledi da sačuvaš zdrav razum i budeš korak ispred mašina koje znaju tvoje strategije i pokušavaju da te ubiju.

3. Frustracija koja nastaje nakon što uprkos svom trudu, izgubiš sve, je najgori osećaj koji čovek može da iskusi. Razara psihu, ego i dušu. Zato ako baš planiraš da ostaneš u ovoj industriji učini sebi uslugu: postani vlasnik firme u kojoj radiš ili osnuj sopstvenu.

Tada će drugi koji svakodnevno "bulje" u monitor da rade za tebe, a ti ćeš biti pošteđen velikih briga. Jednog dana bićeš mi zahvalan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
brokeri broker berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana