Tekst objavljen: 10.06.2013 16:49        


Ukupan promet akcijama je ponovo bio izuzetno nizak i iznosio je samo 8,3 miliona dinara a svega tri hartije su ubeležile realizaciju veću od milion dinara. Najveći promet je registrovan kod Naftne industrije Srbije (NIIS) koja je ubeležila 3,4 miliona dinara uz blago korigovanje cene na 819 dinara

Mršav dan na berzi, NIS ponovo nosio promet

Imlek iz Beograda (IMLK) je ponovo danas objavio ponudu za sticanje sopstvenih akcija po ceni od 3.100 dinara što je bio dovoljan razlog da se 350 akcija „počisti“ sa nivoa od 3.000 dinara.

Žitoprodukt Kargujevac (ZPKG) nije menjao cenu od 10.000 dinara gde je vlasnika promenilo 39 akcija dok je konditor Bambi iz Beograda (BBBI) stigao na 23.000 dinara uz minimalan obim.

Najveći pad na A listingu je registrovan kod građevinskog holdinga Energoprojekt (ENHL) koji je nakon enormnog skoka u petak danas ponovo vraćen na 640 dinara (6,1%) dok se Aerodrom Nikola Tesla (AERO) trgovao po prosečnoj ceni od 406 dinara, što je najniže još od kraja septembra prošle godine.

U bankarskom sektoru je bila usamljena AIK banka iz Niša (AIKB) sa 1,4 miliona dinara. Cena je izgubila 3 procenta završavajući sesiju na 1.308 dinara a i dalje je prisutan prilično veliki raskorak između ponude i tražnje što predstavlja signal mogućih velikih fluktuacija.

Sa simboličnim trgovanjem Komercijalna banka iz Beograda (KMBN) je ojačala na 1.300 dinara dok je Dunav Osiguranje (DNOS) nastavilo mini rastući trend dostižući 624 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcije indeksi Beogradska berza berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana