Tekst objavljen: 13.06.2013 16:25        


Naime, Belex15 porastao je 0,54 odsto na 494,70 bodova, dok je Belex Line okončao dan u plusu od 0,45 odsto. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 38,2 miliona dinara.

Indeksi u zelenom, NIS drži 80 odsto prometa

Drugi put ove sedmice, vrednost trgovanja akcijama Naftne industrije Srbije(NIIS) čini četiri petine ukupnog prometa.

Jedini preostali „milioner“ današnjeg trgovanja je Enrgoprojekt holding (ENHL) koji je zabeležio promet od 1,8 miliona dinara uz snažan rast cene za čak 8 odsto.

Akcije Sojaproteina (SJPT) skliznule su novih 2,59 odsto na 565 dinara uz registrovan promet od nepunih 0,5 miliona dinara.

Padom cene Aerodroma Nikola Tesla (AERO) za 1,24 odsto na 397 dinara, akcije ove kompanije našle su se na nivou na kojem su poslednji put bile još sredinom jula prošle godine.

Nakon skoro dva meseca posta, akcije Goša Fom iz Smederevske Palanke (GFOM) zabeležile su solidan promet od 0,85 miliona dinara uz minimalnu promenu cene koja sada iznosi 431 dinar.

Samo dve hartije iz bankarskog sektore su ostvarile kakav-takav promet. Obične akcije AIK banke (AIKB) imale su promet od nepunih 0,9 miliona dinara, zabeleživši rast od 0,77 odsto na 1.310 dinara.

Pojedini portfeljni investitori ne gube nadu po pitanju sudbine akcija Privredne banke iz Beograda (PRBN) pa je tako registrovan promet iznosio 0,3 miliona dinara bez promene cene od 24 dinara koliko je iznosila i juče.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcije Beogradska berza berza indeksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana