Tekst objavljen: 03.06.2013 16:31        


Belex 15 se spustio na 524,65 poena (-1,9%) uz napomenu da je ovo već peta nedelja zaredom da se pomenuti indeks nalazi na crvenoj teritoriji što je doprinelo da se istopi gotovo ceo prinos koji je ostvaren od početka godine.

Belex izgubio sve što je dobio, promet veoma nizak

Lider po prometu je opet bila Naftna Industrija Srbije (NIIS) sa 26,6 miliona dinara, a cena je u petak iznosila 936 dinara što je 1,6 odsto slabije u odnosu na nedelju ranije.

Trgovanje akcijama u prošloj nedelji je vredelo tek 650 hiljada evra dok se obveznicama trgovalo za 141 hiljadu evra uz napomenu da je učešće inostranih investitora u trgovanju akcijama je bilo samo 27,4 odsto.
Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) je nedelju okončao na koti od 455 dinara uz 7,7 miliona dinara dok se proizvođač kuhinjskog posuđa i bojlera Metalac iz Gornjeg Milanovca (MTLC) stabilizovao na nivou od 2.200 dinara gde je vlasnika promenilo nešto preko 1.000 akcija.

Od dobitnika se izdvaja Galenika Fitofarmacija (FITO) koja je dobila 8,3 odsto popevši se na 3.250 dinara dok se pri vrhu liste hartija koje su najviše oslabile nalazio građevinar Energoprojekt Holding (ENHL) sa padom od od preko 11 procenata tako da je nedelju okončao na 631 dinar.

Kod banaka nije zapažena osetnija investiciona aktivnost. AIK banka iz Niša (AIKB) je registrovala tek 2,2 miliona dinara realizacije a i dalje je primetna veoma slaba tražnja koja je u nekoliko navrata isprovocirala nervozne prodavce što je rezultiralo dodatnim nedeljnim slabljenjem od 1,1 odsto na 1.385 dinara.

Kod Privredne banke iz Beograda (PRBN) je nastavljen trend velikih cenovnih fluktuacija sa malim obimima tako da je akcija okončala na koti od 35 dinara što je čak 16 odsto više u odnosu na prethodni petak.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza akcije indeksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana