Tekst objavljen: 11.07.2013 12:00        


Odbor direktora NIS-a je na sednici održanoj 8. jula odlučivao o određivanju dana, postupka i načina isplate dividendi za 2012. godinu, kada je odlučeno da Generalni direktor NIS-a odredi konačan datum isplate dividendi akcionarima.

Akcionarima pare od NIS-a stižu do kraja novembra

Isplata dividendi svim akcionarima biće izvršena istovremeno, a najkasnije do 30. novembra tekuće godine, preko Centralnog registra hartija od vrednosti.

Akcije NIS-a na Beogradskoj berzi od početka godine beleže rast vrednosti od 15,9 odsto, a po poslednjoj ceni akcija od 853 dinara, tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 139 milijardi dinara (1,22 milijarde evra).
Akcionaru Gaspromnjeft isplata pripadajuće dividende izvršiće se direktnom uplatom sa računa NIS-a, dok će Republici Srbiji uplata dividende biti izvršena direktno u budžet republike.

Skupština akcionara NIS-a donela je ranije odluku da se akcionarima isplati 12,36 milijardi dinara po osnovu dividendi, odnosno bruto iznos po akciji od 75,83 dinara.

Odlučeno je da se od 49,46 milijardi dinara ostvarene dobiti u 2012. godini, za isplatu dividendi izdvoji 25 odsto, umesto 15 odsto koliko iznosi minimum predviđen Politikom dividendi kompanije.

Pravo na dividendu imaju sva lica koja se u Centralnom registru vode kao akcionari ove kompanije na dan 8. jun 2013. godine (dan dividende).

NIS ima oko 2,4 miliona akcionara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcionari besplatne akcije podela besplatnih akcija berza Beogradska berza indeksi akcije Akcije NIS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana