Tekst objavljen: 23.08.2013 17:30        


Izvršni direktor IT diva Microsofta Stiv Balmer najavio je da se povlači s ovog položaja u narednih godinu dana, saopštila je kompanija iz Redmonda. Microsoft je već počeo da traži zamenu.

Stiv Balmer se povlači sa čela Microsofta

Na čelu tima koji traži naslednika Balmera je član Upravnog odbora Džon Tompson. Balmer će do povlačenja nastaviti da obavlja funkciju CEO-a i nastaviće "da vodi kompaniju kroz sledeće faze transformacije".

"Nikada nije pravi trenutak za promene, ali sada je taj trenutak. Usvojili smo novu strategiju i novu organizaciju rada i imamo odličan tim koji nas vodi. Moj originalni plan je bio da se povučem na polovini procesa transformacije u kompaniju koja će primarno biti okrenutu novim uređajima i pružanjem IT usluga. Sada nam je potreban izvršni direktor koji će ovde da ostane do kraja i nadgleda kompletan proces," rekao je Balmer.

Pored Tompsona u timu koji će izabrati Balmerovog naslednika su i predsednik UO Bil Gejts, Čak Noski i Stiv Lukzo - svi na vrhunskim funkcijama u MS-u.

“Kao član odbora koji nadgleda ovu transformaciju, radiću intenzivno sa ostalim članovima na izboru novog direktora,” rekao je Gejts. “Imamo sreće da će Stiv da ostane na ovom položaju dok ne nađemo pravog kandidata i dok on ne preuzme sve obaveze.”

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana