Tekst objavljen: 23.08.2013 15:30        


U anketi Infostuda, u kojoj je učestvovalo oko 1.000 mladih, svaki četvrti ispitanik aktivno traži honorarni posao preko leta, dok bi trećina radila ako bi im se posao ponudio, ali ga ipak nisu aktivno tražili, saopštio je Infostud.

Mladi u Srbiji bi da rade ako im neko ponudi posao

Rezultati ankete pokazali su da oko 15 odsto anketiranih uveliko radi, dok je četvrtina ispitanika navela da su bili u potrazi za poslom, ali ga nisu našli.

Svaki peti anketirani je naveo da mu pronalazak posla "nije ni na pameti", dok je najmanje onih koji u ovom periodu još odmaraju i nisu odlučili da li žele da rade (oko 8 odsto).

Kako se navodi u saopštenju, mladi u Srbiji hoće da rade, ali im nedostaje inicijative i više informacija o mogućnostima za pronalazak posla.

Dodaje se da studenti u Srbiji često ne pristupaju aktivnom traženju posla, niti su dovoljno upoznati sa mogućnostima za zapošljavanje tokom studija, kao ni sa raspoloživim praksama koje nude srpske firme.

Veliki problem za zapošljavanje mladih u Srbiji, kako se ističe, jesu poslovi koje bi studenti mogli da rade, ali se za njih traži ozbiljno radno iskustvo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana