Tekst objavljen: 05.07.2013 13:00        


Početna plata od 1.000 američkih dolara, plaćeni hrana i smeštaj, razlozi su zbog kojih sve više nezaposlenih Bosanaca i Hercegovaca odlazi da radi na luksuznim kruzerima.

Mladi iz BiH odlaze na kruzere: Plata 1.000 dolara

Da je interesovanje za ove poslove sve veće, potvrdila je i Helena Vehovec, vlasnica agencije RIV iz Slovenije, koja se regrutacijom radne snage za kruzere bavi 20 godina.

- Radna mesta nudimo frizerima, maserima, kozmetičarima, doktorima, recepcionerima, fitnes trenerima, prodavačima… Radimo za velike kompanije kao što su „Carnival Cruise Line“, „Royal Caribbean Cruises“, „Costa Cruise Line, „Holland America Line“, „Crystal Cruises“… – objasnila je Vehovec.

Osim stručne spreme za posao za koji apliciraju, Vehovac kaže da kandidati trebaju imati najmanje 21 godinu te govoriti engleski jezik. Na pitanje na kojim će destinacijama oni koji dobiju posao raditi, Vehovec tvrdi da je to celi svet, odnosno "gde god je na karti sveta oslikano plavo more“.

- Prednost rada na brodu je ta što radnik nema troškova, jer mu kompanija plaća hranu i boravak, znači sve što zaradi je njegovo. Plate se kreću od 1.000 dolara pa naviše. Plate zavise i od prometa koji radnik napravi. Ako je vredan, i plata mu je bolja – kaže Vehovec.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
BiH bosna i hercegovina brod mladi nezaposleni nezaposlenost posao na brodu posao karijera

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana