Tekst objavljen: 04.09.2013 11:00        


Jang Juanking, izvršni direktor grupacije Lenovo, najvećeg svetskog proizvođača personalnih kompjutera, saopštio je da će već drugu godinu za redom sa radnicima kompanije podeliti najmanje tri miliona dolara svog bonusa.

Lenovo: Gazda podelio svoje milione radnicima

Jang, kako se u poslatom memorandumu naglašava, "veruje da je to njegova odgovornost kao jednog od vlasnika kompanije i mogućnost da kao lider obezbedi da svi zaposleni shvate uticaj koji imaju na izgradnju Lenova".

Oko 10.000 radnika će ovog meseca primiti dodatni novac kao priznanje za svoj doprinos. Isplate su dobili radnici Lenova u 20 zemalja, mada se 85 odsto njih nalazi u Kini.

Prosečna zarada u kompaniji iznosi oko 325 dolara mesečno, što odgovara tipičnoj zaradi gradskog radnika u Kini koja je, prema podacima Nacionalnog biroa za statistiku, u maju ove godine iznosila 392 dolara.

Lenovo ima ukupno 35.000 radnika širom sveta, a bonusi koje je Jang poklonio otišli su uglavnom radnicima u proizvodnji koji su plaćeni po satu i nemaju pristup drugim programima za bonuse i povlastice.

Pod vođstvom Janga Juankinga (48), koji se i prethodne godine odrekao 3 miliona dolara svog bonusa, Lenovo je u drugom kvartalu po rezultatima nadmašio svog konkurenta Hjulit Pakard.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana