EUR 117,59 USD 103,80 CHF 110,44

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 13.07.20. :: 117.5944 rsd

Tekst objavljen: 03.10.2012 16:26        


Posrnuli finski proizvođač mobilnih telefona Nokija mogla bi da bude primorana da proda zgradu u predgrađu Helsinkija gde se nalazi njeno sedište.

Kriza trese Nokiju, prodaje i centralu kompanije (Majestic/CC-BY-SA 3.0/Wikimedia Commons)

- Istraživali smo različite opcije za našu imovinu, uključujući mogućnost prodaje našeg sedišta. Ipak, ne planiramo da preselimo centralu - kazao je finansijski direktor Timo Ihamuotila.

Prodaja nekretnina i naknadno uzimanje u najam dela prodanog prostora proverena je strategija pribavljanja novca za kompanije.

Mediji navode, ne navodeći izvore, da se vrednost zgrade u kojoj je sedište kompanije procenjuje na 200 do 300 miliona evra.

Nokija je svojevremeno bila vodeći proizvođač mobilnih telefona u svetu a sada gubi tržišni udeo budući da se potrošači sve više preusmeravaju na 'pametne telefone' u koje su ugrađeni operativni sistemi poput iOS-a ili Androida.

Nokija je pak vezala svoju budućnost za Majkrosoftov operativni sistem Windows Phone, ali tek treba da proizvede 'pametni telefon' koji će privući potrošače.

Finski gigant temeljno restrukturira poslovanje, a u drugom je tromesečju zabeležio neto gubitak od 1,4 milijarde evra ali je istovremeno raspolagao gotovinom u iznosu većem od četiri milijarde evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nokija kompanija nokia kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana

Prosečna ocena: 4.16

ostavite komentar