Tekst objavljen: 25.07.2013 15:29        


Zaposleni se mogu na osnovu odnosa prema radu kategorisati u dve grupe: oni koji rade jer vole(radoholičari) i one koji rade isključivo zbog privilegija. U zavisnosti od toga u koju grupu vi spadate, zavisiće i to da li ćete baš vi biti osoba koju će vaš šef unaprediti.

Da li ste tip radnika kog šef želi da unapredi?

1. Radnici zbog privilegija

To su zaposleni koji uvek žele da znaju kada će dobiti povišicu, unapređenje, ili nešto što im koristi. Oni nikad ne ostaju prekovremno, pa se po njima može naviti sat jer su jasni pokazatelji kraja radnog vremena.

2. Radoholičari

To su zaposleni na koje možete da računate. Oni su uvek uz svoje šefove i kolege. Ovaj tip radnika se stara o tome da posao bude završen, ne zadržavajući se samo na svom zadatku, već i izvan gde god mogu da pomognu i kad god je potrebno. Oni preuzimaju pritisak od svojih šefova.

To je tip zaposlenog koji kaže: “Hoćeš li me pustiti da se ja pobrinem za to, tako da ti možeš da se fokusiraš na nešto drugo?”. Ovo su upravo radnici, koje poslodavci žele da unaprede. Osim direktora i među drugim zaposlenima ovi radnici imaju široko poštovanje. Oni će primetiti kad njihov saradnik ima neke privatne probleme i potrudiće se da uskoče i pomognu.

Nemojte da shvatite pogrešno. Da bi vas vaš šef unapredio vi ne treba da ostanete svaki dan prekovremeno i da radite svačiji posao već da imate tip ličnosti i radnu etiku koja kaže: “Hej, ako nešto treba da se uradi ja sam tu da pomognem”. Vredni i savesni radnici će uvek dobti ono što zaslužuju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posao karijera radno mesto zaposleni radnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana