Tekst objavljen: 09.08.2013 16:29        


Kanadski priozvođač pametnih telefona BlackBerry, koji se u poslednje vreme nalazi u ozbiljnim finansijskim teškoćama, možda će razmoriti mogućnost svoje prodaje.

BlackBerry razmišlja o prodaji kompanije

Izvršni firektor kompanije Torsten Hajns je saopštio "da će razmotriti svaku mogućnost da zaštiti akcionare", a u poslednje vreme oko kompanije poznate pod bivšim imenom Research in Motion kolaju priče da će prodati deo kompanije koji se bavi proizvodnjom pametnih telefona.

Međutim, Hajns je spreman i da promeni svoju odluku ukoliko plan oživljavanja kompanije da značajnije rezultate i veruje da je BlackBerry sposoban da povrati svoj nekadašnji ugled i finansijski se oporavi.

Kako je saopšteno iz kompanije, do sada nije stigla nijedna ponuda za preuzimanje bilo kojih kompanijskih aktivnosti, a na redovnom godišnjem sastanku prošlog meseca Hajns je saopštio da će iskoristiti svaku priliku da zaštiti akcionare, iako će možda zbog toga biti nepophodno da kompanija ustupi i sopstvene softverske licence nekim drugim kompanijama.

Međutim kompanija nema neku vredniju imovinu koja bi bila interesantna eventualnim kupcima, osim prava na patente i svog korporativnog bezbednosnog softvera. Lenovo je izrazio neku vrstu interesovanja za BalckBerry, iako skupština kompanije može da odbije preuzimanje od strane nekog drugog tehnološkog giiganta.

Prema procenama, trenutna tržišna vrednost kompanije BlackBerry iznosi oko 5 milijardi kanadskih dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
blekberi blackberry IT kompanije it industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana