Tekst objavljen: 17.02.2017 12:31        


U Vladi Srbije očekuju učešće dvadesetak poznatih svetskih kompanija u nadmetanju na izboru koncesionara za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla", za period od 25 godina.

Vlada očekuje veliko interesovanje za koncesiju

Kako je novinarima u Vladi Srbije rekao pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić, "reč je o dvadesetak svetski poznatih igrača". On je dodao da se Vlada opredelila za koncesiju, pošto su postojeći kapaciteti aerodroma skoro dostigli svoj maksimum.

"Kako smo i najavili, aerodromi su dobar posao i ozbiljni operateri su uvek zainteresovani za svaki oblik javno-privatnog partnerstva ili koncesije. Verujemo da će tako biti i kada je Aerodrom "Nikola Tesla" u pitanju. Radi se o globalnim igračima zainteresovanim za aerodrome širom sveta... Ko će se sve javiti ili ko je zainteresovan u ovom trenutku ne znamo", rekao je Ilić Tanjugu.

Koncesionar će, prema njegovim rečima, morati da uloži nekoliko stotina miliona evra u razvoj aerodroma. Prema procenama konsultanata, postojeći kapaciteti aerodroma su od pet do sedam miliona putnika godišnje, a u narednih 25 godina beogradski aerodroma bi uz investicije mogao da ima najmanje 17 miliona putnika, rekao je on. Beogradski aerodrom je u 2016. imao 4,92 miliona putnika, a Ilić podseća da je u toku rekonstrukcija Terminala 1, koji će obezbediti kapacitete za dodatnih dva miliona putnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana