Tekst objavljen: 14.02.2017 8:51        


Preduzeće Vršački vinogradi prodato je po ceni od 575 miliona dinara (4,6 miliona evra) koncernu Swisslion-Takovo u vlasništvu biznismena Rodoljuba Draškovića. 

Swisslion-Takovo kupio Vršačke vinograde

Početna cena bila je 480 miliona dinara, što je polovina trenutno procenjene vrednosti tog kombinata. Uz Draškovića, ponude su dostavila još dva kupca. Novi vlasnik Rodoljub Drašković se nada da će Vršačkim vinogradima za godinu dana vratiti ugled koji su imali krajem prošlog veka.

Potpredsednik koncerna Swisslion-Takovo, Željko Vlahović, je za B92 izjavio da je plan da se u Vršačke vinograde investira i da "vrate Vršačke vinograde Vrščanima". On je naveo da novca za to ima dovoljno i da je prioritet priprema za novu sezonu, a da će zadržati "onoliko radnika kolike budu potrebe".

Država je tri puta preko tendera pokušala da proda Vršačke vinograde, a firma je konačno prodata u petak. -gasnim poljima širom Srbije. ju to će moći da uradi za 1.000 evra. Kompanije ili konzorcijumi zainteresovani za koncesiju moraće da ispune i uslov da poseduju više od 500 miliona evra kapitala.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana