Tekst objavljen: 25.04.2018 8:46        


Glavna skupština Hrvatskog telekoma (HT) odlučila je da će iz dela prošlogodišnje dobiti akcionarima isplatiti dividendu u iznosu od šest kuna po akciji, izvestili su u utorak iz HT-a.

Skupština HT-a ipak odobrila dividendu od 6 kuna

HT je u 2017. godini ostvario neto dobit od 841,3 miliona kuna, a odlučeno je da će se deo te dobiti, odnosno nešto više od 490 miliona kuna, upotrebiti za isplatu dividende akcionarima u iznosu od šest kuna po akciji, dok će se ostatak neto dobiti od 351,2 miliona kuna raspodeliti u zadržanu dobit. Dividenda će biti isplaćena svim akcionarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 9. maja ove godine.

Datum od kojega će se trgovati akcijama Hrvatskog Telekoma bez prava na isplatu dividende je 8. maj 2018, a potraživanje za isplatu dividende dospeva na dan 21. maja ove godine, navodi se u objavi HT-a o odlukama glavne skupštine, koja je usvojila raniji predlog Uprave i Nadzornog odbora o visini dividende i raspodeli ostatka neto dobiti. Glavnoj skupštini su i ove godine dostavljeni protivpredlozi manjinskih akcionara o isplati znatno većih iznosa dividende, ali niti jedan nije odobren.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana