Tekst objavljen: 30.06.2021 11:55        


Skupština akcionara Naftne industrije Srbije (NIIS), održana 29. juna, usvojila je sve predložene odluke, uključujući i odluku o pokriću gubitka i raspodeli neraspoređene dobiti

Skupština akcionara NIS-a odobrila isplatu dividende


Prošlogodišnji gubitak od 5,9 milijardi dinara biće pokriven iz neraspoređene dobiti prethodnih godina (174,3 milijarde dinara) iz koje će, takođe, akcionarima biti podeljena dividenda u bruto iznosu od jedne milijarde dinara (6,14 dinara po akciji; prinos ispod jedan odsto). Pravo na dividendu imaju akcionari koji su bili upisani u knjigu akcionara na dan 19. jun.



NIS je proteklih godina akcionarima delio 25 odsto ostvarene dobiti putem dividende, premda zvanična dividendna politika podrazumeva isplatu dividende od najmanje 15 odsto od ostvarene dobiti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kompanija od 2013. godine neprekidno isplaćuje dividende i do sada je isplatila akcionarima ukupan iznos po ovom osnovu od oko 59 milijardi dinara. I dok se akcionari mogu pohvaliti solidnim dividendama, naročito u periodu 2013-2015. godina, tržišna vrednost kompanije od momenta privatizacije pre više od deset godina uvećana je tek za nekoliko procenata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Naftna industrija Srbije (NIS) skupština akcionara dividenda isplata dividendi vesti sa berze Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana