Tekst objavljen: 04.12.2023 12:55        


Predsednica izvršnog odbora Dunav osiguranja, Ivana Soković, izjavila je za magazin Svet osiguranja da je ova kompanija zadržala lidersku poziciju u prvih devet meseci, dok su poslovnu godinu obeležile vremenske nepogode koje su harale u letnjim mesecima

Rast likvidiranih šteta Dunava u prvih devet meseci 6,7%


Dunav je u prvih devet meseci zabeležio rast fakturisane premije od 15,6 procenata, i to prvom redu usled rasta premije neživotnih osiguranja od 16,7 odsto, dok su životna povećala premiju za 6,4 odsto, navela je Sokovićeva.



Prema njenim rečima, Dunav drži 26 odsto ukupne premije osiguranja na našem tržištu – u premiji neživotnih osiguranja ima udeo od 28,8 odsto odnosno u životnim osiguranjima 13,9 odsto.

Kao problem navela je da su vrste osiguranja koja su dostigla najveći rast imala i najveći porast likvidiranih šteta. „Ukupan rast likvidiranih šteta iznosio je 6,7 odsto. U neživotnim osiguranjima njihov rast premašio je devet procenata, pri čemu su u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima likvidirane štete veće za čak 62,5 odsto, u osiguranju motornih vozila za 22,8 odsto, u osiguranju od odgovornosti za upotrebu motornih vozila 12,9 odsto, a u osiguranju imovine od požara i drugih opasnosti likvidirane štete su veće za 9,4 odsto“, navela je Sokovićeva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ona je na nedavno završenim Srpskim danima osiguranja navela da je kompanija za dva štetna događaja nadoknadila više od 3.500 šteta u ukupnom iznosu koji je dostigao skoro milijardu dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza Dunav osiguranje osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana