Tekst objavljen: 13.04.2016 13:31        


Niška duvanska industrija Philip Morris, koja je pre 13 godina kupila nišku fabriku duvana, sledećeg meseca počeće izgradnju magacina površine 23.000 m2 u vrednosti 3 miliona dolara. Završetak radova planiran je do kraja godine, a zahvaljujući efikasnosti lokalne administracije, građevinska dozvola za ovaj objekat izdata je za samo sedam dana.

Philip Morris ulaže 3 miliona USD u izgradnju magacina

Nuno Souza, direktor proizvodnje za jugoistočnu Evropu, istakao je da je izgradnja novog magacina rezultat povećane proizvodnje i ekspanzivnog izvoza.

"Prošle godine postigli smo istorijski maksimum s proizvodnjom od 20 milijardi cigareta, za razliku od višegodišnjeg proseka od šest milijardi.

Pre šest godina izvozili smo robu na tri strana tržišta, a sad smo prisutni na 60, uključujući i Japan, koji je poznat kao najzahtevniji u pogledu kvaliteta", rekao je Souza.

Philip Morris je prošle godine zabeležio poslovni prihod od 29,8 milijardi dinara što je za 22,4 odsto više u odnosu na godinu pre, dok je neto dobit smanjena 2,8 odsto na 1,9 milijardi dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana