Tekst objavljen: 06.11.2023 16:45        


Domaće tržište akcija zabeležilo je lagani oporavak protekle sedmice, ali ponovo uz slabu investicionu aktivnost uprkos objavama kvartalnih rezultata listiranih kompanija. Ukupna realizacija u trgovanju dostigla je 343,3 miliona dinara (2,9 miliona evra), dok je indeks Belex15 ojačao 0,2 odsto na 878,8 poena

Objave kvartalnih rezultata nisu donele oporavak prometa


Naftna industrija Srbije (NIIS) bila je najprometnija akcija sa realizacijom od 8,9 miliona dinara uz rast cene od 1,3 odsto na 770 dinara. NIS je objavio dobre poslovne rezultate za drugo tromesečje koji su bili iznad očekivanja tržišta. Neto profit u periodu jul-septembar dostigao je 18 milijardi dinara, što je za 30 odsto slabije u odnosu na prošlu godinu. Ako kompanija nastavi poslovanje ovim trendom i u aktuelnom tromesečju, ovogodišnji krajnji rezultat bi mogao biti niži za 50-55 procenata, a očekivana dividenda u narednoj godini oko 64-68 dinara po akciji.



Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) pale su pola procenta na 15.500 dinara uz realizaciju od nepunih pet miliona dinara, dok je Dunav osiguranje (DNOS) nastavilo blago da oscilira oko nivoa od 980 dinara uz skromno trgovanje od 1,4 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Nakon turbulentnog septembra i oktobra, Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) se ustalio na nivou od 1.800 dinara uz prilično skromne promete. Beogradski aerodrom kojim upravlja koncesionar VINCI nakon prvih deset meseci dostigao je promet od 6,6 miliona putnika te je dva meseca pre kraja godine premašio istorijski najbolji rezultat iz 2019. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana