Tekst objavljen: 14.02.2017 8:49        


Kompanija NIS (NIIS) je pustila u rad četrnaestu po redu mini-elektranu za proizvodnju električne i toplotne energije na naftno-gasnom polju Majdan, u blizini Novog Kneževca. 

NIS pustio u rad 14. mini-elektranu kod Novog Kneževca

Ukupna snaga postrojenja je 2,41 megavata, dok vrednost investicije iznosi 2,6 miliona evra. Ovom investicijom je ukupan nivo ulaganja NIS-a u program izgradnje malih elektrana u Srbiji dostigao 15 miliona EUR, a njihova snaga iznosi 14,5 megavati što je dovoljno za snabdevanje strujom čak 20 hiljada domaćinstava, saopštio je NIS.

Osim električne energije, na naftno gasnim nalazištima se proizvodi i toplotna energija ukupne snage četiri megavata koja se koristi za potrebe NIS-ovih postrojenja. U skladu sa reputacijom jedne od najvećih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi, NIS u okviru Bloka Energetika od 2013. godine realizuje program efikasnog korišćenja gasnih resursa, koji podrazumeva izgradnju mini elektrana, odnosno kogeneracionih modula na naftno-gasnim poljima širom Srbije. ju to će moći da uradi za 1.000 evra.

Kompanije ili konzorcijumi zainteresovani za koncesiju moraće da ispune i uslov da poseduju više od 500 miliona evra kapitala.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana